Openlijk homoseksuele ‘imam’ liegt over zichzelf

Screenshot Omroep Zeeland

Diverse beweringen die de openlijk homoseksuele ‘imam’ Hashim Jansen over zichzelf heeft gedaan, blijken niet te kloppen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Jansen, die bij het COC in Amsterdam jonge moslimhomo’s begeleidt en daarvoor onlangs een subsidie van 20.000 euro kreeg, zou vorig jaar om zijn geaardheid ontslagen zijn bij de Marokkaanse Arrahman-moskee in Goes. Maar volgens de moskee heeft hij daar nooit als imam gewerkt. Ook kan Jansen niet bewijzen dat hij de doctorstitel die hij voert, daadwerkelijk heeft. Verder beweert hij ten onrechte dat hij in het bisdom Roermond tot priester is gewijd.

Graag geziene gast

Jansen is een graag geziene gast in de media: onder meer The Post Online, tv-programma Vals Plat (NTR) de Wegener-kranten en Omroep Zeeland maakten verhalen over hem. Niemand controleerde zijn beweringen.

Een van de redenen dat Jansen telkens opnieuw zijn verhaal kon doen, is dat de moskee in Goes uit angst voor negatieve publiciteit in principe niet met de pers praat. Tarik Anhari, voorzitter van het bestuur, zegt nu dat Jansen nooit als imam in zijn moskee werkte. Jansen ontkent alle aantijgingen.

“Jij weet niet hoe het in dit wereldje werkt. Homoseksualiteit is een enorm taboe in de islam, daarom ontkennen ze dat ik imam geweest ben.”

Lees in NRC Handelsblad: De imam die niet als iman werkte (€)