Negroni

illustratie jet peters

We koken uit een bijzonder kookboek deze week. Of eigenlijk dekt het woord kookboek nauwelijks de lading. Cinema Culinair is een culinair draaiboek bij de Braziliaans-Italiaanse foodfilm Estômago van regisseur Marco Jorge. Het idee van de makers van het boek is dat je, liefst in groot gezelschap, naar de film kijkt en tegelijkertijd serveert wat er in de film gegeten wordt.

Nu wordt er in de film niet alleen gegeten, maar ook gedronken. Onder ander de klassieke Italiaanse cocktail Negroni, een mix van gin, rode vermouth en Campari, geserveerd met een sliertje sinaasappelschil. De auteurs van Cinema Culinair maken hem net even anders, met Campari, rode Martini, sinaasappelsap en angosturabitter. Hoe dan ook is het een leuk idee om zo’n cocktail te serveren tijdens het kijken naar de film.

De held van de film, Nonato, kan helemaal niet tegen drank. Telkens wanneer hij het op een zuipen zet, gaat er van alles fout. Wat precies, zal ik niet verklappen, maar Negroni is een verraderlijk drankje en ik zou adviseren er geen vier van na elkaar achterover te slaan.

    • Janneke Vreugdenhil