Kassa moet dwangsom van 20.000 euro betalen

Kassa, het consumentenprogramma van de VARA hoeft aan Pretium Telecom slechts een dwangsom van 20.000 euro te betalen, en niet een half miljoen, zoals het telefoonbedrijf had geëist. Dat heeft het Amsterdams gerechtshof in hoger beroep bevestigd. De rechter had eerder van Kassa geëist dat het een item over een ontevreden Pretiumklant online zou verwijderen. Maar door technisch falen was de oude versie toch online blijven staan. Na 27 dagen trok Pretium aan de bel en eiste de maximale dwangsom op. Volgens de VARA is het programma in die dagen 314 keer bekeken, waarvan 152 keer door de advocaten van Pretium. Pretium zou dus vanaf de eerste dag hebben geweten dat het programma nog ongeknipt online stond, maar dit niet aan de VARA hebben laten weten. Ook in hoger beroep vindt de rechter 20.000 euro voldoende.