Hockeyers uitgeschakeld in kwartfinale Champions Trophy

Jelle Galema in duel met Ammad Shakeel Butt van Pakistan tijdens de kwartfinale in de Champions Trophy tussen de mannen van Nederland en Pakistan. Foto ANP/Koen Suyk

Het Nederlandse hockeyteam is zojuist uitgeschakeld in de Champions Trophy. De mannen onder leiding van bondscoach Max Caldas verloren verrassend met 2-4 van het minder sterk geachte Pakistan.

Voor Oranje is nu de vijfde plaats op het toernooi in India nog het maximaal haalbare. Nederland kwam wel nog op voorsprong door een goal van Jeroen Hertzberger. Vlak daarna was het alweer gelijk. Pakistan kwam vervolgens op voorsprong dankzij een strafcorner. De Nederlandse hockeyers wisten nog wel langszij te komen dankzij een goal van Constantijn Jonker, maar dankzij twee benutte strafcorners in het laatste kwartier - terwijl Nederland met tien man speelde dankzij een gele kaart voor Sander Baart - wist Pakistan zich te plaatsen voor de halve finale.

Niet in topvorm

Bij de vorige editie van het toernooi in 2012 in Australië werd Nederland tweede, nadat het de finale verloor van het gastland. Gisteren bleek al dat het mannenteam niet in topvorm verkeerde. Toen verloor Nederland van het eveneens zwakker ingeschatte India met 3-2.

De Nederlandse vrouwen speelden de afgelopen weken in Argentinië. Zij werden door gastland Argentinië in de halve finales uitgeschakeld en legden vervolgens beslag op het brons.

    • Sam de Voogt