Mannen uitgeschakeld door Pakistan

De Nederlandse hockeymannen zijn vanochtend verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor met 4-2 van Pakistan, dat nog geen duel had gewonnen in het toernooi. Eerder deze week ging Nederland al onderuit tegen gastland India (3-2).

De vroegtijdige uitschakeling betekent een dreun voor Caldas bij zijn eerste toernooi met de hockeymannen, en voor de spelers: zij speelden nooit eerder om de plaatsen vijf tot en met acht. De laatste keer dat Nederland niet bij de beste vier landen eindigde was in 1988. Eerder dit jaar haalde de ploeg onder leiding van Paul van Ass nog de finale van het WK in de Den Haag. In 2012 stonden ze in de olympische finale in Londen.

„Ik vind het Nederland onwaardig om in drie dagen van India en Pakistan te verliezen”, zei aanvoerder Robert van der Horst na afloop tegen hockey.nl.

Nederland had een veldoverwicht op Pakistan, maar creëerde daarmee veel te weinig kansen. Achterin bleek de ploeg van Caldas kwetsbaar. De Pakistanen sloegen toe bij een stand van 2-2 in de slotfase, toen Nederland met tien man speelde door een onnodige gele kaart van Sander Baart. Twee corners van Muhammad Irfan beslechtten het duel.