Dit is wat je vandaag moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

KPMG wil het vertrouwen terugwinnen na een jaar vol dieptepunten. Dus: meer transparantie over alles, vindt topman en crisismanager Hommen. Toch wilde het accountantskantoor gisteren wel erg veel dingen níét vertellen.

31 Dames en heren van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting - ook wel Nibud - bepalen mee hoeveel hypotheek elke Nederlander maximaal mag krijgen. En dat wordt flink minder. Kamerleden vinden dat de minister niet naar de budgetvoorlichters moet luisteren.

Smetvrees? Ga dan niet aan het gangpad zitten in een vliegtuig. Op die stoelen krijg je het snelst de bacteriën en virussen van mede-passagiers. Écht niet doen: naar de wc.

Poldernieuws

Dit weekend is de miljonairsbeurs weer in de RAI. De Telegraaf schrijft over het evenement dat Disneyland en Harrods ineen is.

Leuk idee, de Piketty-tax. Maar Nederland zit er helemaal niet op te wachten, aldus de Volkskrant vandaag.

While you were sleeping… in the US

McDonald’s verandert het menu drastisch om meer te lijken op Chipotle of Subway, schrijft Reuters. Hopelijk wint de keten zo ook klanten terug.

Het succes van Tinder is niet zonder strijd. Concurrent Happn gaat volgens TechCrunch met 8 miljoen aan investeringen het gevecht aan met de populaire datingapp.

Apple en IBM onthulden gisteren hun eerste gezamenlijke mobiele applicaties voor bedrijven. The Wall Street Journal neemt ze onder de loep.

While you were sleeping… in Asia

De allerbeste sumo-worstelaars komen dit weekend bijeen, meldt The Wall Street Journal. Het zijn allemaal robots.

Reizigers in Azië gaan naar verwachting profiteren van de lagere olieprijzen, schrijft The Sydney Morning Herald.

Mocht de topman van een Aziatisch bedrijf iets overkomen, dan zijn volgens de Straits Times 32 procent van hen overtuigd dat hun financieel directeur de boel draaiende kan houden.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q