Bij Wegener moeten er vierhonderd banen uit, zegt de Persgroep

Krantentitels van Wegener.
Krantentitels van Wegener. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

Het Belgische krantenbedrijf de Persgroep wil vierhonderd banen schrappen bij de regionale dagbladen en de huis-aan-huiskranten van Wegener. Zodra de Persgroep Wegener mag overnemen van de Autoriteit Consument en Markt – mogelijk volgende maand – wil het ruim 150 journalisten ontslaan en bijna 250 medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Na de overname zijn er simpelweg teveel dubbele functies bij de Persgroep Nederland en Wegener, aldus topman Christian Van Thillo gisteren op een personeelsbijeenkomst in Doorn.

‘Geen slechtere kranten’

Volgens de Persgroep leidt de sanering niet tot slechtere kranten: de groep wil mensen vrijmaken voor regionale verslaggeving door de (inter)nationale kopij centraal te laten verzamelen en meer freelancers in te huren.

Verder kondigde Van Thillo een aantal investeringen aan: alle kranten krijgen meer pagina’s, er komt een derde katern (naast het eerste met nationaal en internationaal nieuws en het tweede over de regio) en de sites en apps van de kranten worden vernieuwd.

Kranten van Wegener

Tot Wegener behoren zeven regionale kranten: De Twentsche Courant/Tubantia, De Stentor, de Gelderlander, BN DeStem, Provinciale Zeeuwse Courant (PZC), Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad.

Lees ook op NRC Q: Wie controleert straks de burgemeester van Oss?

    • Jan Benjamin