Kunst markt

None

Wat Bronzen beeld van een bacchant die de aarde draagt, in 1626 gemaakt door de in Den Haag geboren beeldhouwer Adriaen de Vries (1556-1626). Op 11 december te koop op ‘The Exceptional Sale’ bij Christie’s in New York. Richtprijs: 15-25 miljoen dollar, 12-20 miljoen euro.

Bijzonderheid Dit 109 cm hoge bronzen beeld werd vier jaar geleden herontdekt. Het stond 300 jaar in een vijver van een Duits kasteel. Een vondst die vergelijkbaar is met een herontdekte Rembrandt. De Vries, die vooral in Augsburg en Praag werkte, geldt als de belangrijkste beeldhouwer van de zeventiende eeuw.

Goede koop?Bob Habold, kunsthandelaar in New York en Parijs: „Twee jaar terug werd dit beeld teruggetrokken van een veiling in Londen. Sindsdien is het schoongemaakt. Een aantrekkelijk formaat. Het zou me niet verbazen als het meer opbrengt. De markt voor bronzen beelden is in handen van puissant rijke verzamelaars.”