Jouw team helpt mensen aan een snelle baan

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Teamleider recruitment
Bedrijf: Hays, een internationaal bedrijf voor personeelswerving. In Nederland werken er 120 mensen.
Wat opvalt aan de vacatureJe slaagt erin “om jouw actief en snel evoluerend netwerk aan kandidaten continu op te volgen”

Wat doe je dan eigenlijk?

Jij zet de nieuwe afdeling Hays Response op. “Met Response bieden we kandidaten vanaf MBO+-niveau aan die direct beschikbaar zijn”, zegt Corporate Recruiter Nicole Boomaars. Vaak gaat het om een tijdelijke aanstelling. “Daarmee onderscheidt Response zich van onze andere afdelingen: het gaat om de snelheid waarmee een vacature ingevuld wordt.”

Je werkzaamheden staan om de week in het teken van de werknemer en de werkgever. “De ene week werf je kandidaten via de website van Hays, LinkedIn en je netwerk”, zegt Boomaars. Aan de hand van sollicitatiegesprekken selecteer je de beste kandidaten. “De andere week koppel je de beste kandidaat aan een werkgever en benader je bedrijven die nog geen klant zijn bij Hays.” En als teamleider bouw je daarnaast ook een klein team op. Daarvoor ga je dus als recruiter op zoek naar goede recruiters.

Wat verdient dat?

Dat stellen jullie in overleg vast. In de vacature staat dat je “een goed salaris en een aantrekkelijke bonusregeling” krijgt.

Waarom zoeken ze iemand?

“We zien dat Hays Response in het buitenland werkt omdat er steeds meer behoefte is aan flexibele arbeid”, zegt Boomaars. Met andere woorden: werknemers krijgen steeds minder vaak een vast contract. En vanaf 1 juli 2015 moeten Nederlandse werkgevers in plaats van de huidige drie jaar al na twee jaar een vast contract geven. Hays verwacht daarom meer opdrachtgevers. “Bij ons hoeft dat pas na vier jaar, omdat we werken met de cao voor uitzendkrachten.”

Wat voor collega moet je zijn?

Je moet kennis van bedrijven hebben. Voorbeeld: “Omdat Hays Response gericht is op tijdelijke aanstellingen, is het bijvoorbeeld handig als je weet welke bedrijven vaak tijdelijk administratief medewerkers nodig hebben”, zegt Boomaars. En je stelt altijd de juiste vragen. “Want in een sollicitatiegesprek moet je een persoon in korte tijd zo goed mogelijk leren kennen.”

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Je bouwt aan een nieuwe afdeling, “dat is leuk want je kan er echt je stempel op drukken”, zegt Boomaars. “Bovendien bruist het kantoor in Amsterdam van de energie. We werken volgens het principe work hard, play hard. Neem onze tafelvoetbaltafel, daarop wordt altijd wel een spelletje gespeeld.”

    • Pim Brasser