‘Hoes blijft aan totdat hij nieuwe baan heeft’

Het gemeentehuis van Maastricht. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Onno Hoes blijft aan als burgemeester van Maastricht tot hij een nieuwe baan gevonden heeft. Dat compromis hebben de fractievoorzitters in de gemeenteraad hem voorgesteld, meldt 1Limburg, de site van L1 en Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad, op basis van bronnen.

Het is niet duidelijk of Hoes op het aanbod ingaat. De burgemeester wilde vandaag niet reageren, meldt 1Limburg.

Hoes raakte vorige week in opspraak na publicatie van whatsapp-gesprekken met een twintigjarige man. Na een vergelijkbare affaire vorig jaar gaf de raad hem een waarschuwing.

“Iets dat privé was, is publiek geworden en dat is pijnlijk. Of en hoe we dat met de fracties gaan bespreken, is aan ons”, zei Frans Bastiaens, vicevoorzitter van de Maastrichtse gemeenteraad en voorzitter van de PvdA-fractie eerder. De voorzitters van de fracties in de raad hebben maandag een kleine drie uur overlegd over de positie van Hoes. Na afloop wilden ze geen commentaar geven.

    • Marije Willems