Doe-het-zelf vegankaas

Als vegan is de decembermaand waarschijnlijk niet een van de makkelijkste. Tenminste, als je veel naar borrels en etentjes gaat. Behalve dat mensen totaal niet snappen wat je als vegan wel of niet eet (maar káás mag je toch wel?), mis je nou ook nog eens de voeding zelf, zoals bijvoorbeeld kaas. De vegan-chef Skye Michael Conroy heeft de oplossing voor je: een pakketje waarmee je je eigen kaas kunt brouwen. Er zitten speciale poedertjes in waarmee je brie, cheddar en mozzarella kunt maken. Je stopt het goedje in een blender, verhit het vervolgens in een pannetje en laat het stijven in de koelkast. Het is organisch, niet- genetisch gemodificeerd en glutenvrij, en moet binnen een paar uur eetbaar zijn. Er zit een 24 pagina’s tellend receptenboek bij waar alle ingrediënten ook nog volledig worden uitgelegd. Je moet natuurlijk maar geloven dat het lekker gaat worden (de naam ‘Druids Grove’ helpt niet), maar de chef heeft tot nu toe zo’n 3 vegan kookboeken geschreven, dus we vertrouwen er maar op. Wie ’m nu bestelt, heeft de poedertjes in januari in huis. Klopt, precies ná de Kerst.

    • Charlotte van ’t Wout