Dit is wat je moet weten

Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Vandaag is de Nederlandse première van de derde Hobbit-film. Terwijl jij wil weten hoe het Bilbo vergaat, zijn filmmakers en distributeurs vooral bezorgd hoeveel de film de eerste dagen ophaalt.

In Hong Kong gaat China General Nuclear Power, het grootste Chinese nucleaire bedrijf, naar de beurs. Verwachte opbrengst: 3 miljard dollar. Loont dat, beleggen in kernenergie?

Slecht nieuws voor kleine mensen. Size does matter: wie klein is, heeft in Nederland minder kans om een leider te worden.

Poldernieuws

Het schaap verdwijnt langzaam uit het Nederlandse landschap, schrijft de Volkskrant.

Begin volgend jaar wordt duidelijk of en hoe ABN Amro naar de beurs gaat, meldt de Telegraaf.

Volgens Quote verkoopt Marcel Boekhoornmogelijk een groot deel van zijn vastgoedportefeuille. Met verlies.

While you were sleeping… in the US

Anheuser-Busch Inbev wil vanuit New York de biermarkt heroveren, schrijft St. Louis Today.

Amazon breidt volgens The Wall Street Journal zijn game-imperium nog verder uit.

Abercrombie & Fitch is naast ‘gewoon’ ook even zonder CEO. Volgens Quartz is het vertrek van Mike Jeffries niet per se slecht nieuws.

While you were sleeping… in Asia

Moest de JSF niet de meest geavanceerde straaljager worden? De Chinezen schieten hem zo uit de lucht, schrijft de South China Morning Post. De grote woorden komen van Lin Zuoming, de directeur van het Chinese luchtvaartbedrijf Avic.

Citigroup verkoopt wereldwijd consumentenbanken. Vandaag wordt de overname van Citibank Japan door Sumitomo Mitsui bekend, meldt de Japan Times.

Hyundai is een Zuid-Koreaans automerk, maar doet het goed bij Noord-Amerikaanse autokopers. De Genesis staat in de finale van de verkiezing voor auto van het jaar, weet persbureau Yonhap.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q