Brieven

Huisvrouw is ook feminist

Wat fijn dat er iemand als Phaedra Werkhoven bestaat die weet wat wij vrouwen willen (NRC, O&D, 6 dec.). Want wat een eyeopener: wij vrouwen worden „gelukkig van de combinatie kinderen en werk”!

De oogst van het feminisme is dat vrouwen zelf mogen uitmaken waar ze gelukkig van worden.

Ik ben een gelukkige, hoog opgeleide vrouw die er bewust voor gekozen heeft met haar werk buitenshuis te stoppen en haar talenten, tijd en energie aan haar gezin te wijden.

Waar ik nog gelukkiger van zou worden is een hoofdredacteur van J/M en Fabulous Mama die de lezers serieus neemt, of ze nu hoger opgeleid zijn of niet. Een hoofdredacteur die dilemma’s in het leven van de lezers niet afdoet als kleutergejengel. Dat „zelfs hoog opgeleide moeders schaamteloos zeggen, dat het beter is om thuis bij de kinderen te zitten” betekent niet dat „we terug naar af moeten”. Het zou haar sieren als ze dit signaal serieus neemt, in plaats van zich persoonlijk aangevallen te voelen en haar eigen keuze vervolgens te veralgemeniseren als de enige juiste.

Palestijnse staat

Likoed, schrap annexatie

In het commentaar van maandag 8 december schrijft de krant dat om de huidige impasse tussen Israël en Palestina te doorbreken het tevens nodig is dat de Palestijnse beweging Hamas het bestaansrecht van de staat Israël erkent. Dit is mijn inziens logisch.

Wel roept dat natuurlijk onmiddellijk de vraag op of de krant het dan niet evenzeer nodig acht dat de Israëlische regeringspartij Likoed, geleid door premier Netanyahu, alle passages in haar programma schrapt die gericht zijn op de annexatie van de Jordaanse Westoever.

Daan Rosenberg Polak, voormalige NL vertegenwoordiger in Palestina

Correcties en aanvullingen

Özoguz is een vrouw

In Achter de voordeur CSU wil alleen Duits horen (9 december, pagina 12) wordt gesuggereerd dat Aydan Özoguz een man is. Zij is echter een vrouw.

Facelift Peugeot en VW

Van de Peugeot 508 en de VW Passat werden foto’s van vóór de laatste facelift afgedrukt. (Lux, 6 december, pagina 20). Inmiddels zijn er nieuwe modellen uit.

Bonneterie niet failliet

In de graphic bij het artikel Het midden blijkt levensgevaarlijk (6 december, pagina E5) staat modewarenhuis Maison de Bonneterie ingedeeld in de categorie ‘failliet’. Dat is onterecht. Het bedrijf ging niet failliet, maar de eigenaren hebben eerder dit jaar besloten de bedrijfsvoering te stoppen.

    • Anita van Lieshout
    • Daan Rosenberg Polak