De Sterren van Bethlehem

None

NPO 1, 20.30-21.30u.

De kerstdagen komen in zicht. Tijd voor de Evangelische Omroep om uit te pakken met een vierdelige

serie over de betekenis van het feest. In De sterren van Bethlehem reist een groep prominente Nederlanders van Nazareth naar Bethlehem. Hiermee treden ze in de voetsporen van Jozef en Maria. Dione de Graaff, Victoria Koblenko, Wouke van Scherrenburg, Roué Verveer, Filemon Wesselink en Kluun beginnen de trip van 350 kilometer met presentator Bert van Leeuwen (Het Familiediner) als gids. De groep bestaat voornamelijk uit atheïsten. Alleen Verveer gaat vaak naar de kerk. Het programma is dan ook vooral gericht op de niet-traditionele EO-kijker. Van Leeuwen vertelt verhalen over Jezus, maar er is ook ruimte voor discussie en andere opvattingen. Wesselink: „Ik heb al jaren geen Kerst gevierd, ik heb er helemaal niks mee. En ik hou ook niet van Last Christmas van Wham!” Aflevering 1 eindigt met een ongeplande twist. Van Leeuwen moet met spoed terug naar Nederland omdat het erg slecht gaat met zijn vader. Van Scherrenburg stelt hem snel gerust. De groep zal zich vast redden zonder zijn begeleiding. „Je moet denken: die gasten met hun grote bek, dat komt wel goed.”

Thijs Schrik