Wrakstukken MH17 aangekomen op vliegbasis Gilze-Rijen

De wrakstukken van vlucht MH17 zijn inmiddels aangekomen op vliegbasis Gilze-Rijen. Vanochtend vroeg kwamen ze Nederland al binnen.

Aankomst van de wrakstukken van de MH17.
Aankomst van de wrakstukken van de MH17. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De wrakstukken van vlucht MH17 zijn inmiddels aangekomen op vliegbasis Gilze-Rijen, meldt het ANP. Vanochtend vroeg kwamen ze Nederland al binnen. De acht vrachtwagens kwamen rond 14.00 uur het terrein opgereden. Er wordt geen ceremonie gehouden op de vliegbasis.

Op vliegbasis Gilze-Rijen worden de onderdelen van het rampvliegtuig onderzocht. Onderzoekers hopen dat de wrakstukken helpen bij het vinden van de oorzaak van de MH17-ramp.

Tussen de veertig en vijftig nabestaanden van slachtoffers van de MH17 woonden de aankomst bij. Tientallen andere personen waren naar Gilze-Rijen gekomen om de wrakstukken te zien.

Het konvooi was dinsdagmorgen vertrokken van een parkeerplaats bij grensovergang Bad Bentheim/De Lutte in Twente. Enkele motoragenten begeleidden de trucks. Het transport was afgelopen week weggereden uit het oosten van Oekraïne.

De Boeing 777 met vluchtnummer MH17 steeg op 17 juli op van Schiphol. Aan bord zaten 298 mensen. Boven het oosten van Oekraïne werd het uit de lucht geschoten. Alle inzittenden kwamen hierbij om het leven. De wrakstukken van de Boeing 777 werden vorige maand geborgen.