Vuilnisbakkenblues

Jelle Paulusma verkeert in de luxe positie dat hij kan switchen tussen twee fantastische bands. Als zanger van het heropgerichte Daryll-Ann speelt hij al 25 jaar bij een van de beste rockbands van Nederland. Als solist omringt hij zich met een door de wol geverfde muzikantenclub. Zijn vierde soloplaat Pulling Weeds is Paulusma’s meest venijnige album, met grimmige observaties over de onzekerheden van het bestaan en de schaduwkanten van de liefde. De foto van twee spelende kinderen op de hoes levert de rode draad: hoe kijken zij de wereld in en hoe ontwikkelt hun leven zich in de grote boze maatschappij?

Tussen psychedelische en dromerige momenten zet Paulusma het stevig op een rocken, in de garagestamper Stick Around With You en de vuilnisbakkenblues van Mornin’ Coffee. Daarnaast is er vooral veel boeiend georkestreerde contemplatie op deze veelzijdige plaat met scherpe randjes.

    • Jan Vollaard