Tijdreizen

Als tijdreizen mogelijk zou zijn, wat zou de mensheid er dan mee doen? Het gedrag van dinosaurussen bestuderen? Rampen proberen te voorkomen of onderzoeken of er ooit echt wijn gemaakt werd uit alleen maar water? De hoofdpersoon uit Time Trap geeft geen antwoord op deze vragen. Want het buitenaardse wezen gebruikt tijdreizen in deze psychedelische korte film voor zijn eigen gewin: het repareren van zijn ruimteschip. Gestrand op de aarde – vele jaren in de toekomst en onbewoonbaar verklaard – reist hij terug in de tijd om onderdelen voor zijn voertuig te stelen. Uit de handen van kinderen of die van een verliefd stelletje. Michael Shanks noemt zijn film op Twitter zelf een „Mr Bean in de ruimte”. En dat is een rake omschrijving van Time Trap door de Australische filmmaker. Hoe gemeen zijn verzonnen ruimtewezen ook overkomt, zijn slapstickachtige-gestuntel maakt hem (of haar) alleen maar aandoenlijk en schattig.