Sneijder verliest dik met Galatasaray - ook Liverpool uitgeschakeld

Wesley Sneijder na het missen van een kans tegen Arsenal. Zijn ploeg Galatasaray verloor het Champions League-duel met 1-4.
Wesley Sneijder na het missen van een kans tegen Arsenal. Zijn ploeg Galatasaray verloor het Champions League-duel met 1-4. Foto EPA / Tolga Bozoglu

Galatasaray heeft zijn optreden in Champions League vanavond in stijl afgesloten. De ploeg van Wesley Sneijder ging in eigen huis met 4-1 hard onderuit tegen Arsenal. Door vijf nederlagen in zes Europese wedstrijden eindigt Galatararay op de laatste plaats in de groepsfase, met slechts 1 punt.

De club uit Istanbul was voor het duel tegen Arsenal al kansloos in de strijd om de derde plek, die recht geeft op een herkansing in de Europa League. De kans op eerherstel voor eigen publiek liet Galatasaray echter ook liggen, aangezien Arsenal binnen een half uur al met 0-3 voor stond.

Wel wist Sneijder kort voor tijd nog een doelpunt te maken, maar in de blessuretijd zette de Duitser Lucas Podolski met zijn tweede goal de eindstand op de borden. Ook de Brit Aaron Ramsey wist in de Türk Telekom Arena tweemaal het doel te raken. Arsenal eindigde daardoor als tweede in de poule.

Ook Liverpool uitgeschakeld

Waar de Britse hoofdstedelingen dus overwinteren in de hoogste Europese clubcompetitie kan landgenoot Liverpool na de winterstop aan de slag in de Europa League. De Britse club kwam op eigen veld tegen FC Basel niet verder dan 1-1. Liverpool had een overwinning nodig om door te kunnen in de Champions League.

Dat gelijke spel was voor een deel te wijten aan Lazar Markovic, die na een uur van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers. De Serviër kreeg die straf nadat hij een slaande beweging maakte richting Behrang Safari. Het stond op dat moment 0-1 voor Basel.

Ibrahim Afellay maakt de 4-2 voor Olympiakos Pyraeus tegen Malmö FF. Het bleek niet genoeg om door te gaan. Foto EPA / Panagiotis Moschandreou

Ook Afellay uit Champions League

In de Europa League komt Liverpool mogelijk het Griekse Olympiakos Piraeus tegen, dat zich ook op de valreep niet wist te plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg van de Nederlandse Ibrahim Afellay wist weliswaar te winnen bij Malmö FF, maar had naast een zege ook de hulp van koploper Atlético Madrid nodig.

De Spaanse landskampioen speelde vanavond in Turijn tegen Juventus, dat Atlético op een gelijkspel hield. Als de Italianen met ruime cijfers hadden verloren dan was Olympiakos doorgegaan in de Champions League.

    • Joost Pijpker