Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Pasta puttanesca

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Een food film kijken en op hetzelfde moment eten wat er in de film gegeten wordt, dat is het idee van Cinema Culinair. Twee kook- en filmfanaten, Wies Sanders en Harold Smits, maakten een draaiboek bij de Braziliaans-Italiaanse film Estômago, compleet met 20 recepten. We gaan deze week aan de slag met een aantal daarvan.

Vandaag pasta puttanesca, een Italiaanse klassieker die letterlijk hoerenpasta betekent. In de film zit een scène waarin prostituee Iria de pasta verorbert, in bed, tijdens de uitoefening van haar werk zullen we maar zeggen. Wie de pasta tijdens het kijken naar Estômago wil serveren kan de saus van tevoren maken en op het moment suprême weer opwarmen.