Nee, zegt Tardar

None

’s Werelds bekendste chagrijnige poes Grumpy Cat zit ook op Twitter. Meer dan 255 duizend mensen volgen haar. Niet dat Tardar Sauce – zoals de vileine inwoner van Morristown echt heet – daarom maalt. Grumpy Cat werd eind 2012 wereldberoemd op internet door foto’s waar haar ‘boze blik’ te zien is vergezeld met een grappige humeurige tekst („Ik had ooit een keer plezier. Ik haatte het.”) Na optredens in televisieshows en praatprogramma’s, een boek en eigen smaak ijskoffie (Grumppuccino) debuteerde vorige week haar eerste televisiefilm: Grumpy Cat's Worst Christmas Ever. Hoewel de film verguisd werd door critici en maar 1,8 miljoen kijkers trok, was het de televisie-uitzending waar op 29 november het meest over getweet werd. En aandacht is alles voor een social media fenomeen. Of zoals Entertainment Weekly het omschreef: de kat zal de film vast ook haten – het is immers Grumpy Cat – maar ze zit nu in een kattenbak gevuld met honderd dollarbiljetten.