Kijken: Obama neemt de show over van Stephen Colbert en pakt publiek in

Het begint een van de specialiteiten te worden van Obama: het publiek inpakken met een mooi komisch optreden. Gisteren deed hij alsof hij de door Stephen Colbert gespeelde conservatieveling was die Obama afkraakt.

President Obama die doet alsof hij de door Stephen Colbert gespeelde conservatieveling is die Obama afkraakt. Het was een omslachtige constructie gisteren bij het satirische programma ‘The Colbert Report’, maar wel een grappige.

Obama had binnen een minuut de show, waarin de uitgesproken liberaal Colbert een uiterst conservatieve tv-journalist speelt, overgenomen. Dat was vrij duidelijk in scène gezet. Het begint bovendien een bekend trucje van Obama te worden: hij neemt zichzelf op de hak tijdens goed bekeken komische programma’s en probeert op die manier zijn beleid te verkopen. Maar het blijft grappig de president van de Verenigde Staten zo te zien. En misschien is dit wel zijn meest geslaagde poging tot nu toe.

“Zoals jullie weten heb ik het niet zo op Obama. Hij is arrogant”, zegt de door de president gespeelde conservatief.

“Hij is vast zo iemand die het over zichzelf heeft in de derde persoon.”

Daarna gaat hij al grappend uitgebreid in op zijn zorgwet, de Affordable Care Act/Obamacare. “We moeten het voor jongeren onaantrekkelijk maken zich op te geven”, zegt hij, waarna de suggestie “Send request via Linkedin” op het scherm verschijnt. Ook zijn historische impopulariteit en de vier ministers van Defensie die hij versleet komen aan bod.

Het interview met Obama. Klik hier voor deel twee.

Eerder dit jaar bewees Obama zijn komisch talent al bij de satirische korte interviewshow ‘Between Two Ferns’ (Tussen twee varens). Ook daar kreeg hij ruimschoots de kans zijn zorgwet te pluggen.

    • Laura Klompenhouwer