In vijf minuten een zombie

None

Five Minutes begon als een project van Maximilian Niemann en Felix Faist. Maar met deze tot ‘ultieme zombie ervaring’ omgedoopte interactieve film trokken de studenten van de Filmakadamie Baden-Württemberg de aandacht van horlogemaker Casio en productiemaatschappij Unit9. Terecht, Five Minutes is bloedstollend spannend en leuk om te spelen. In de film is de hoofdpersoon mogelijk gebeten door een zombie.

Een van de verschijnselen van het veranderen in een ‘on-dode’ is geheugenverlies binnen de eerste vijf minuten na een verwonding. Met geheugenspelletjes moet de kijker proberen de hoofdrolspeler zo lang mogelijk in leven te houden. Door vormen na te tekenen herinnert de doodsbange man zijn ervaringen. Ondertussen kijkt hij angstvallig op zijn horloge – van Casio uiteraard – of hij een monster wordt. Five Minutes is doelgericht en spannend. Boven alles is de film een originele aanpak van het populaire zombiegenre.