De vrouw regeert op Bumble

Genoeg van vervelende berichten van mannen op Tinder? Gebruik Bumble. De datingapp van voormalig Tinder-medeoprichter Whitney Wolfe is bijna identiek aan die van haar vorige werkgever, alleen hebben vrouwen de macht. Bumble werkt op dezelfde manier : door swipen geeft de gebruiker aan of hij of zij interesse heeft in de persoon die getoond wordt. Is er een wederzijdse aantrekking, dan kunnen de twee gebruikers met elkaar chatten. In Bumble kunnen mannen zo’n gesprek niet initiëren, alleen vrouwen kunnen dat. Zo wordt volgens Wolfe voorkomen dat mannen de dating-app gebruiken om vrouwen lastig te vallen. Daarnaast lijkt deze keuze ook logisch, aangezien de virtuele vleesmarkt alleen succesvol is als vrouwen actief zijn, een gegeven waar Wolfe bekend mee is door haar ervaring bij Tinder. Bumble is zeker de moeite waard, voor Tinder-gebruikers of zij die genoeg hadden van die app.

    • Hans Klis