De beste films van 2014

None

Boyhood, Gone Girl, Birdman, The Grand Budapest Hotel, Only Lovers Left Alive en Nymphomaniac. Een greep uit de vijfentwintig films die Little White Lies beschouwt als het beste dat 2014 bioscoopgangers te bieden had. Daarbij horen ook de minder ‘high brow’ titels als Lucy, Godzilla, The Lego Movie en 22 Jump Street. Het Britse filmmagazine versneed deze verzameling tot een bijna dertien minuten durende collage.

Little White Lies-hoofdredacteur David Ehrlich verbindt in ‘The 25 best films of 2014: a video countdown’ op kunstige wijze films als Interstellar en Birdman aan elkaar. Fast Company spreekt van een wonderlijke remix „waar de alsmaar veranderende soundtrack perfect de stemming van de verschillende scènes weergeeft”. ‘The 25 best films of 2014’ zal niet de laatste zogeheten mashup zijn van het afgelopen cinematische jaar, maar is wel een van de leukste om mee te beginnen. De video legt de lat hoog voor andere jaarlijstjes.