Champions League-rechten definitief naar SBS en Nu.nl

Real Madrid won de laatste editie van de Champions League. De uitzendrechten voor komend seizoen gaan naar SBS en Nu.nl. Foto EPA / Jose Sena Goulao

De Champions League wordt de komende drie seizoenen uitgezonden op een van de zenders van SBS. De online rechten van het kampioenenbal komen in handen van Nu.nl. Dat hebben SBS en Sanoma, de uitgever van de nieuwssite, vandaag officieel bekendgemaakt zonder financiële details te geven.

SBS heeft zowel de rechten van de live-uitzendingen als van de samenvattingen binnengehaald. Op welke zender de Champions League terechtkomt, maakte SBS niet bekend. SBS heeft de zenders SBS 6, Veronica en Net 5. Op 1 januari komt daar nog SBS 9 bij.

De bedoeling is dat op Nu.nl video’s van de mooiste doelpunten te zien zijn. De eerste Champions League-wedstrijden die bij SBS en Nu.nl te zien zijn, zijn de voorrondes voor het toernooi in augustus.

SBS vs. RTL

Vorige week meldden bronnen al dat SBS de biedingsstrijd met RTL om de uitzendrechten had gewonnen. De NOS had dit jaar geen bod gedaan vanwege de bezuinigingen van het kabinet op de mediabegroting. Het is voor het eerst van de start van de Europese topcompetitie in 1992 dat de wedstrijden niet op de publieke omroep te zien zijn.

Vorige week vrijdag sprak (€) mediaredacteur van NRC Jan Benjamin met de topman van SBS/Sanoma, Peter de Mönnink. SBS kiest volgens hem bewust voor het kopen van tv-rechten, ook al wordt er steeds meer televisie on-demand gekeken:

“In Nederland wordt nog 98 procent van de tijd gekeken naar gewone tv. Dat is niet iets wat morgen verandert. Live tv wordt steeds belangrijker. Sport is iets wat kijkers rechtstreeks willen zien. Dat maakt de Champions League en ook de Eredivisie van groot belang. Die rechten nemen in waarde toe.”

    • Eva Smal