Beroemde quote playbacken

Dubsmash is te omschrijven als een Snapchat voor grappenmakers. De app van de gelijknamige ontwikkelaar laat gebruikers selfie-video’s maken waarin zij beroemde oneliners of tekst uit bekende nummers playbacken. Dat kan in tientallen categorieën, zoals commercials, Louis van Gaal of politiek. Eenmaal een fragment geselecteerd – zoals het befaamde „No no no” van Margaret Thatcher of de „Ask not what your country can do for you”-toespraak van John F. Kennedy – kunnen gebruikers zichzelf playbackend opnemen met de camera. Via WhatsApp en Facebook delen zij de video’s met de wereld. De interface van Dubsmash is eenvoudig en duidelijk, maar ziet er erg gedateerd uit. Daarnaast is het de vraag of vrienden zitten te wachten op video’s van anderen waarin zij uitgekauwde en tot cliché verworden citaten herkauwen. Het concept van Dubsmash past bij de vluchtige consumptie van de viral, maar dat maakt de app tegelijkertijd beperkt houdbaar.