App met Jesse Pinkman

Net op tijd voor de feestdagen geeft Aaron Paul iOS-gebruikers een nieuwe en hartverwarmende manier om hun liefde aan vrienden en familie te betuigen: YB. Met deze app gebeurt dat in de kenmerkende stem van drugsdealer Jesse Pinkman, het personage dat de acteur in de serie Breaking Bad speelde.

Gebruikers kunnen anderen een vrolijke ‘Yo Bitch’ sturen in het Engels of het Spaans. Of een feestelijke „Hurray, Bitch”, liefdevolle „I love you, Bitch” of een vragende „Psst, Bitch”. Een app voor de liefhebbers van Breaking Bad dus, en daar zijn er veel van. YB is zeer eenvoudig in opzet en werkt ongeveer hetzelfde als berichtendiensten als WhatsApp, Line of Telegram. Behalve dan dat het vocabulaire een stuk beperkter is. In YB kunnen gebruikers meer karakteristieke gezegdes van Paul’s personage krijgen door ze te kopen of te winnen in speciale wedstrijden. YB is zeker de moeite van het downloaden waard, al is de houdbaarheid van de app beperkt.