Zeventig Ethiopische vluchtelingen verdronken in Rode Zee

Zeventig Ethiopische migranten zijn verdronken voor de kust van Jemen. Dat meldt het Jemenitische ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft persdienst AFP.

De boot met illegale migranten kapseisde bij de havenstad Al-Makha. Het ministerie maakte niet bekend wanneer de boot zonk.

Er gebeuren vaak ongelukken doordat Afrikaanse migranten Jemen per boot proberen te bereiken. Voornamelijk Ethiopiërs en Somaliërs, op de vlucht voor armoede en geweld, proberen via Zuid-Jemen verder te reizen. Bijvoorbeeld naar het olierijke Saoedi-Arabië.

‘Meer dan 200 migranten dood door gevaarlijke oversteek Jemen’

Volgens de Verenigde Naties kwamen dit jaar al meer dan 200 Afrikaanse immigranten om. Volgens persbureau AFP hebben in vijf jaar tijd een half miljoen Afrikaanse vluchtelingen geprobeerd Jemen per boot te bereiken.

Ook voor de kust van de Spaanse stad Almeria sloeg deze week een boot met vluchtelingen om. Van de 50 Afrikaanse opvarenden konden er 29 worden gered. De vermisten zijn waarschijnlijk verdronken. Volgens de Spaanse krant El País had de boot motorpech en brak vervolgens ruzie uit. Meerdere passagiers zouden overboord zijn gegooid.

    • Mirjam Remie