Vrouw overleden na schietpartij in Amstelveen

In Amstelveen kwam een vrouw bij een schietpartij om het leven . Foto Frank van den Berg

Bij een schietpartij in Amstelveen is vanavond een dode gevallen. Een nog onbekende vrouw werd rond 19.30 uur meermaals beschoten, waarna ze ter plaatse overleed aan haar verwondingen. Vrijwel gelijktijdig met de schietpartij werd een auto in brand gestoken, niet ver van de plek waar de vrouw werd doodgeschoten.

Over de identiteit van het slachtoffer en een mogelijke reden voor de schietpartij is nog niets duidelijk, zo meldt de politie via Twitter. Kort na de schietpartij deed op Twitter het gerucht de ronde dat de vrouw de zus van Willem Holleeder zou zijn, maar dat is volgens de politie niet het geval.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Geruchten dat het slachtoffer van het schietincident aan de Beeckestijn in Amstelveen de zus van Holleeder zou zijn, kloppen niet.

Volgens Het Parool is de vrouw overigens wel verbonden met de Amsterdamse wereld. Ze zou de vriendin zijn van ene H., naar verluidt een kopstuk rond de organisatie van de onlangs geliquideerde Gwenette Martha. H. zit volgens de krant zelf al enige tijd ondergedoken, uit angst voor zijn leven.

Naast de identiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld of de brand en het schietincident iets met elkaar te maken hebben. De politie doet momenteel sporen- en buurtonderzoek.

Nog geen kilometer van de schietpartij werd vrijwel gelijktijdig een auto in brand gestoken. Foto Eric Grooters

De schietpartij vond plaats aan de Beeckestijn. De brandende auto werd aangetroffen op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan, amper 900 meter verderop.

    • Joost Pijpker