Van Persie helpt Van Gaal aan zege tegen Southampton

Het doelpunt van Robin van Persie voor Manchester United.
Het doelpunt van Robin van Persie voor Manchester United. Foto Reuter / Andrew Winning

Louis van Gaal kreeg in zijn tweestrijd met Ronald Koeman vanavond hulp van een derde Nederlander. Robin van Persie maakte twee doelpunten voor Manchester United en schoot zijn ploeg zo voorbij het Southampton van Koeman. Door de zege stijgt Manchester nu naar de derde plek in de Premier League.

De ploeg van Van Gaal kwam na 11 minuten al op voorsprong, nadat Van Persie de bal vanaf de linkerkant laag in het doel schoot. Na een half uur kwam Southampton echter weer op gelijke hoogte door een treffer van oud-Feyenoorder Graziano Pelle. Pas in de 70ste minuut wist Manchester de zege naar zich toe te trekken.

Met de overwinning op Southampton steekt Manchester niet alleen de ploeg uit de Zuid-Britse havenstad voorbij in de ranglijst, maar ook West Ham. Manchester staat nu op de derde plaats met 28 punten. Koploper Chelsea heeft 8 punten meer, terwijl stadsgenoot Manchester City 33 punten heeft.

    • Joost Pijpker