In beeld

Tyfoon Hagupit raast over de Filippijnen

Minstens 21 mensen zijn omgekomen door tyfoon Hagupit die dit weekend over de Filippijnen raasde. De tyfoon heeft verder geen grote verwoestingen achtergelaten. Een deel van de geëvacueerde Filippijnen is inmiddels weer op weg naar huis. De tyfoon had vandaag nog een windsnelheid van 120 kilometer per uur en windstoten van 150 kilometer per uur. Dat is een stuk zwakker dan eerder, maar volgens weerdeskundigen nog steeds een dodelijke storm. De tyfoon kwam zaterdag laat aan in de provincie Oost-Samar en beweegt zich langzaam voort over het land. Hagupit zal over drie eilanden razen. Morgenochtend wordt de storm in hoofdstad Manilla verwacht, waar meer dan twaalf miljoen mensen wonen. Uiteindelijk verdwijnt de storm in de Chinese Zee. Hagupit was lang niet zo verwoestend als Haiyan, die vorig jaar over de Filippijnen raasde en aan zo’n zevenduizend mensen het leven kostte. Miljoenen huizen zijn verwoest, waarvan een deel nog steeds niet is opgebouwd.
Legazpi.
AP / Aaron Favila
Evacuatie.
EPA / Dennis Sabangan
Samar. Na de tyfoon.
REUTERS / Erik De Castro
Evacuatie.
EPA / Dennis M. Sabangan
Evacuatie.
EPA / Dennis Sabangan
EPA / Dennis Sabangan
Manilla. Zandzakken.
AP / Bullit Marquez
Manilla.
AP / Bullit Marquez
Manila.
AP / Bullit Marquez
Evacuatie.
AP / Bullit Marquez
AP / Bullit Marquez
Manilla.
AP / Bullit Marquez
epa04519747 A Filipino girl carries her belongings during a downpour on her way to an evacuation center in a slum area in Baseco district, Tondo in Manila, Philippines, 08 December 2014. Typhoon Hagupit moves towards the Philippine capital Manila after killing at least eight people and displacing over one million in the eastern and central provinces. Hagupit slammed into the country's east coast on 06 December evening, bringing heavy rains and gale-force winds that flattened homes, ripped off roofs, and knocked out power and communications. EPA/DENNIS M. SABANGAN
Pasai City. Hulpgoederen.
EPA / RitchieI B. Tongo
Tondo. Evacuatie.
EPA / Dennis M. Sabangan
Hulpgoederen.
EPA / Ritchie B. Tongo
Manilla. Noodopvang.
REUTERS / Cheryl Gagalac
EPA / Dennis M. Sabangan
AP / Aaron Favila
AP / Aaron Favila