Schoolkinderen krijgen weer gratis fruit door deal met Lidl

ANP / Piroschka van de Wouw

Lidl gaat aan bijna 100.000 leerlingen op vijfhonderd basisscholen gratis schoolfruit leveren. Het ministerie van Economische Zaken heeft daartoe met de supermarktketen een overeenkomst gesloten die loopt tot het einde van dit schooljaar.

Begin november kregen 350.000 basisschoolkinderen ineens geen fruit meer doordat zes leveranciers zich eind oktober hadden terugtrokken uit het door de EU georganiseerde schoolfruitprogramma. Ze vonden de regels die golden onuitvoerbaar. Het was risicovol omdat zij de leveringen moesten voorfinancieren.

Het concern meldde zich daarop bij het ministerie van Economische Zaken. “Kinderen mogen niet de dupe worden van deze beslissing”, stelt een woordvoerder van Lidl nu.

De keten gaat wekelijkse drie stuks fruit leveren voor elk van de bijna honderdduizend kinderen. Niet alle scholen die zich hebben ingeschreven zullen hiervan profiteren. De scholen krijgen met ingang van 5 januari 2015 weer fruit geleverd.

    • Laura Klompenhouwer