Robbie Williams derde en laatste headliner Pinkpop volgend jaar

Robbie Williams is volgend jaar de derde en laatste headliner van Pinkpop. De zanger sluit de tweede dag, de zaterdag, af in Landgraaf. Eerder werden Muse (voor de vrijdag) en de Foo Fighters (zondag) al bekendgemaakt als hoofdact.

Robbie Williams tijdens een concert in Portugal. Foto EPA/ Jose Sena Goulao

Robbie Williams is volgend jaar de derde en laatste headliner van Pinkpop, heeft de organisatie aan Metro gemeld. De zanger sluit de tweede dag, de zaterdag, af in Landgraaf. Eerder werden Muse (voor de vrijdag) en de Foo Fighters (zondag) al bekendgemaakt als hoofdact.

Twitter avatar giel3fm giel3fm Jawel, @robbiewilliams is de derde headliner op Pinkpop 2015!

Het is een verrassende naam, want de 40-jarige Britse zanger was toch met name echt heel populair aan het begin van deze eeuw met grote hits als Angels, Let Love Be Your Energy, Feel en Millennium. Williams heeft net een onaangekondigd album uitgebracht, zijn tweede in de afgelopen twee jaar. Under the Radar Volume 1 is een verzameling nummers die zijn vorige albums nooit gehaald hebben.

Pinkpop is voor Williams geen onbekend terrein, hij stond er in 1999 ook al, toen ook als een van de hoofdacts tussen Skunk Anansie, Underworld, Faithless en Alanis Morissette.

Foo Fighters en Muse

De festivalorganisatie maakte half november de Foo Fighters bekend als afsluiter van het festival. De band rond Dave Grohl bracht dit jaar zijn nieuwe album Sonic Highways uit. De Amerikanen stonden eerder in Limburg in 2008 en 2011. Muse, dat volgend jaar met een nieuw album komt, stond er al eerder in 2000, 2004 en 2007.

De 46ste editie van Pinkpop vindt plaats op 12, 13 en 14 juni 2015.

    • Frank Huiskamp