OM legt beslag op claim van schuldeiser Moszkowicz

ANP JERRY LAMPEN
ANP JERRY LAMPEN Foto ANP/Jerry Lampen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft beslag gelegd op de claim die Donald G. heeft ingediend bij zijn voormalig raadsman Bram Moszkowicz. G. claimt dat hij 35.000 euro heeft geleend aan zijn voormalig advocaat en wil die terug hebben. In een civiele procedure stelde de rechter G. in het gelijk.

Het OM heeft deze claim nu overgenomen in een zogeheten derden beslag. Dat wil zeggen dat justitie het geld krijgt als Moszkowicz de lening aan Donald G. terugbetaalt. Het OM claimt in een zogeheten ontnemingszaak nog geld van Donald G. die in 2014 werd veroordeeld in afpersingszaak. Donald G. heeft hoger beroep ingetekend in die zaak.

Grote schuld bij belastingdienst

Herman Loonstein, de advocaat van Bram Moszkowicz, ontkent dat zijn cliënt geld heeft geleend aan G. In een verweerschrift dat Loonstein heeft opgesteld, staat dat Moszkowicz ook nooit toezeggingen heeft gedaan over een lening van 35.000 euro.

Bram Moszkowicz, die vorig jaar werd ontheven uit zijn functie van advocaat, heeft grote financiële problemen door een schuld bij de belastingdienst. Vorige week wist hij een veiling van zijn goederen nipt te voorkomen. Dat hing samen met een claim van Gabriël Meijers, die Moszkowicz bijstond in een veelbesproken tuchtzaak. Meijers claimt dat Moszkowicz de rekening van 16.000 euro niet heeft betaald.

Televisiepersoonlijkheid en zanger Gordon heeft toegezegd dat hij die rekening voor Moszkowicz zal betalen.

De brief van het OM

    • Jan Meeus
    • Tom Kreling