Verdwenen student gevonden

Met de identificatie van botresten van de 19-jarige Alexander Mora zegt de Mexicaanse regering de verdwijning van één van de 43 verdwenen studenten gevonden te hebben. De resten zouden zijn aangetroffen in een zak die is gevonden nabij de vuilnisbelt van de plaats Cocula en geïdentificeerd door een laboratorium in Innsbruck. Het onafhankelijke Argentijnse forensisch team dat ook naar de overblijfselen van de studenten zoekt, was niet aanwezig bij de vondst van de zak met resten. In de zaak zijn tachtig mensen gearresteerd, onder wie de burgemeester van de stad Iguala en 44 politieagenten. Ook het gezag van de nationale regering onder leiding president Enrique Pena Nieto heeft te lijden onder de zaak. Die heeft pijnlijk aan het licht gebracht hoezeer Mexico is aangetast door corruptie, waarbij misdadigers straffeloos te werk kunnen gaan. De kwestie van de verdwenen studenten overschaduwt zijn pogingen om de Mexicaanse economie te hervormen. (Reuters)