Geld binnenslepen voor 300 jaar Oranje-geschiedenis

Foto Paleis Het Loo

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie:  Manager Sponsoring en Relatiebeheer
Bedrijf:  Stichting Paleis Het Loo Nationaal Museum. Er werken ongeveer 160 mensen.
Wat opvalt aan de vacature: Je werkt in een (voormalig) Koninklijk Paleis

Wat doe je dan eigenlijk?

Je bent verantwoordelijk voor het werven van fondsen voor Paleis Het Loo. Kortom: geld binnenhalen. Als manager Sponsoring en Relatiebeheer zoek je financiële partners voor onder meer de grote, tijdelijke tentoonstellingen die het museum organiseert. Je moet wel een beetje gevoel hebben voor wat goed bij het Paleis past. Zo is Renault nu de hoofdsponsor van de Grace Kelly tentoonstelling, omdat zij graag in een Renault Floride rondreed.

Wat verdient dat?

2.800 tot 3.663 euro bruto per maand.

Waarom zoeken ze iemand?

De functie bestaat nog niet. Het is de bedoeling dat jij het sponsorbeleid vormgeeft en uitvoert. Hiervoor deden je collega’s van de afdeling marketing en communicatie dat, maar dat ging ten koste van hun eigen werk.

Wat voor collega moet je zijn?

“Je werkt op een afdeling met tien vrouwen, maar we zijn niet specifiek op zoek naar een man of vrouw. Je moet vooral heel toegankelijk en sociaal zijn”, zegt hoofd marketing en communicatie Susanne te Riet. Ervaring met sponsorwerving is belangrijk, maar humor wordt ook gewaardeerd.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Volgens Te Riet heeft “niet iedereen een kantoor in een paleis.” Maar:

“Je moet wel iets hebben met de monarchie, anders ben je niet echt op je plek hier.”

Je zit toch te werken tussen driehonderd jaar Oranje-geschiedenis.

    • Sophie Frankenmolen