Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Acteren, presenteren. Een van de best gelezen vrouwenbladen plus een aantal boeken uitgeven. Linda de Mol kan (bijna) alles, lijkt het. Haar imperium in vier delen.

Al twee keer verhoogde SHV zijn overnamebod op vis- en veevoerbedrijf Nutreco. Zit er nog meer in voor beleggers? Wel als de koers zo blijft.

Marco Borsato doet het. Carice van Houten. En met hen tienduizenden anderen. De playback-app Dubsmash is mateloos populair. Maar dat waren deze apps ooit ook.

Pssst! NRC Q heeft weer een liftgeheim voor je.

Poldernieuws

Camiel Eurlings is ontslagen als topman bij KLM, en dat vindt hij helemaal niet erg. Zo heeft hij meer tijd voor zijn bijbaan bij het Olympisch Comité, vertelt hij in de Volkskrant.

Vrachtwagenchauffeurs zijn helemaal klaar met vluchtelingen die via hun wagens de oversteek naar Groot Brittannië willen maken, schrijft de Telegraaf. Hun brancheorganisatie stuurt een brandbrief.

Er is géén sprake van kannibalisme: van een nieuwe Primark profiteert iedereen, weet het Financieele Dagblad.

While you were sleeping… in the US

Dat de olieprijs daalt is fijn aan de pomp, maar minder fijn als je bij een oliebedrijf zoals BP werkt. Daar moet namelijk bezuinigd worden, meldt Financial Times.

De hele wereld moet online, vindt Facebook oprichter Mark Zuckerberg. Aan TIME Magazine vertelt hij hoe hij dat denkt te bereiken.

De inbraak in het computersysteem van Sony Entertainment lijkt uit Noord Korea te komen. Bloomberg traceerde de hackers alvast naar een luxe hotel in Bangkok.

While you were sleeping… in the Asia

Het Australische Quantas gaat weer winst maken. Het hervormingsprogramma is nog niet eens halverwege, maar het loont nu al, schrijft de South China Morning Post.

Mitsubishi maakt niet alleen auto’s, maar ook vliegtuigen. In mei stijgt het eerste toestel op, net op tijd voor de internationale show in Parijs.

Buitenlandse verzekeraars zoals Standard Life en Mitsui Sumitomo staan in de rij voor de Indiase verzekeringsmarkt. Modi wil ze ruim baan geven, maar hij moet daar in eigen land een flink gevecht voor leveren.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q