De Goal van het Weekend is dit keer he-le-maal Zuid-Amerikaans

Het was het weekend waarin Ronaldo en Messi beiden weer een hattrick lieten noteren. En het weekend waarin Borussia Dortmund en HSV, aan de hand van Van der Vaart, de degradatiezone verlieten. Voorlopig althans. En dan nu: goals!

Fábio Santos (Corinthians)

Hadden we vorige week een Braziliaanse rechtsback, dit keer is het een linksback die een plekje weet te veroveren in uw favoriete maandagochtendrubriek. Fábio Santos zullen maar weinigen kennen, speelde een blauwe maandag bij AS Monaco maar verder… Oh wacht, hij is wel twee keer ‘wereldkampioen’ geworden op het WK voor clubs: in 2005 met São Paulo ten koste van Liverpool en twee jaar geleden was hij met Corinthians beter dan Chelsea. Zaterdag tekende hij voor een mooie teamgoal; let op de nummer 6:

http://youtu.be/nNP5jBMuR1Y?t=39s

Paulão (Internacional)

Won twee jaar geleden met Guangzhou Evergrande de Chinese treble, deze Paulo Marcos de Jesus Ribeiro. Nu weer terug in eigen land en als centrale verdediger maker van een fraaie goal hoor.
http://youtu.be/9l0xM2pfWx4

Fernando Márquez (Belgrano)

Net als je dan toch een keer een goal van Ajax in de top 3 van de afgelopen dagen in het zinnetje wil zetten, komt er vanuit Argentinië de overtreffende trap overwaaien. Sorry hoor, Joel Veltman. Maar Fernando Márquez maakte ‘m niet alleen minstnes zo fraai af, de assist mag er bij zijn goal ook zijn!

    • Jules Seegers