Deze week vertrekt de Karel Doorman weer naar West-Afrika

De Karel Doorman, het marineschip dat hulpgoederen voor de strijd tegen ebola naar West-Afrika vervoert, eerder in Sierra Leone.
De Karel Doorman, het marineschip dat hulpgoederen voor de strijd tegen ebola naar West-Afrika vervoert, eerder in Sierra Leone. Foto ANP

Het marineschip Karel Doorman gaat vrijdag voor een tweede keer met hulpgoederen naar landen in West-Afrika die zijn getroffen door ebola. Het ministerie van Defensie liet weten dat het schip onder meer 1.500 ton voedsel meebrengt.

Op dit moment wordt de Karel Doorman, het grootste schip van de marine, in Vlissingen geladen. Daarna worden er in La Rochelle (Frankrijk) en in Gibraltar (Groot-Brittanië) nog meer goederen op geladen. Naast 1.700 pallets rijst gaan ook vijftig voertuigen en meer dan veertig containers mee. Het gaat bijvoorbeeld om ambulances, terreinwagens, bedden en beschermende kleding voor hulpverleners.

Twitter avatar minbuza MinBuZa De Karel Doorman wordt in Vlissingen weer beladen voor een trip naar West-Afrika in de strijd tegen #Ebola http://t.co/lV8Yu5C0pX

Meerdere missies

De goederen komen van het Wereldvoedselprogramma, Unicef, de Samenwerkende Hulporganisaties en uit Groot-Brittanië, België, Duitsland en Frankrijk. In de derde week van december moet het marineschip in West-Afrika aankomen. Vorige maand leverde de Karel Doorman ook al hulpgoederen uit negen EU-landen af in Sierra Leone, Liberia en Guinee.