En daar ging er weer een failliet

epa03502380 Snow-covered new Opel cars just off the production line, parked at the Opel Works in Bochum, north-west Germany before daybreak 9 December 2012. In response to losses in its European business General Motors is to close the plant at the end of production of the Zafira Tourer in 2016 which will result in 3,200 job losses. EPA/OLIVER BERG
epa03502380 Snow-covered new Opel cars just off the production line, parked at the Opel Works in Bochum, north-west Germany before daybreak 9 December 2012. In response to losses in its European business General Motors is to close the plant at the end of production of the Zafira Tourer in 2016 which will result in 3,200 job losses. EPA/OLIVER BERG

En weer is er één failliet. Autodealer Van Voorden in Hilversum gaat dicht. Het bedrijf werd vorige week failliet verklaard door de rechtbank.

De afgelopen tijd moesten veel autodealers hun bedrijf sluiten. Kleintjes, zoals de Auto Centrum Groep uit Zeeland, maar ook grotere bedrijven als Koops Furness, dat door heel het land vestigingen had. Of Pouw, dat dit jaar jaar failliet ging.

Dat het zo slecht gaat, komt onder meer doordat er nog steeds weinig auto’s worden verkocht. Ook met de verkopen van december er straks bij, is 2014 een heel slecht jaar.

Dit zijn de faillissementen van de afgelopen maanden. Klik op of raak een bol aan voor meer informatie.

Weet jij er nog een die hier niet tussen staat? Mail ons op nrcq@nrc.nl

    • Annemarie Sterk