Necid leidt PEC Zwolle langs ADO

Tomas Necid heeft zijn basisplaats tegen ADO Den Haag meer dan waard gemaakt. De Tsjech, die weer terug was na een schorsing, was voor PEC Zwolle de gevierde man in het met 3-1 gewonnen duel.

Het IJsseldelta Stadion.
Het IJsseldelta Stadion. Foto ANP/Ronald Bonestroo

Tomas Necid heeft zijn basisplaats tegen ADO Den Haag vandaag meer dan waard gemaakt. De Tsjech, die weer terug was na een schorsing, was voor PEC Zwolle de gevierde man in het met 3-1 gewonnen duel. Met twee doelpunten en een assist hielp hij PEC aan de achtste zege van het seizoen.

Vooraf was er de nodige discussie of trainer Ron Jans de lange huurling van CSKA Moskou wel moest opstellen. Necid werd vorige week in het uitduel met Excelsior namelijk uitstekend vervangen door Stef Nijland, die bovendien twee keer scoorde. Tegen ADO bewees de Tsjech echter dat zijn coach de juiste keuze had gemaakt.

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle Hij betaalde zijn basisplaats dubbel en dwars uit vandaag. Clubtopscorer @Necka7 is terug en hoe! #zwoado #peczwolle http://t.co/7kEgQHaQ4D

PEC spelmaker

De aanvaller mocht in de zeventiende minuut aanleggen voor een strafschop, nadat Jesper Drost door Thomas Kristensen was neergelegd. Het harde schot in het dak van het doel bleek onhoudbaar voor ADO-doelman Martin Hansen: 1-0. ADO, waar middenvelders Kristensen en Mathias Gehrt al na een half uur werden gewisseld, drong daarna nog wel even aan. Roland Alberg kopte echter op de handen van doelman Warner Hahn.

Na rust was het vooral weer PEC dat het spel maakte. Dat resulteerde na een uur spelen in de 2-0. Nu was Necid de aangever en Drost degene die mocht binnenschieten. De middenvelder passeerde Hahn met een schuiver in de verre hoek. Op aangeven van linksback Bart van Hintum leek Necid het duel in de 71e minuut met een intikker (3-0) te beslissen, maar ADO kwam enkele minuten later toch nog terug. Eredivisietopscorer Michiel Kramer verkleinde de achterstand met zijn elfde treffer van het seizoen.

Twitter avatar ADODenHaag ADO Den Haag ’74 Uit een vrije trap scoort onze topscorer Michiel Kramer zijn 11e van het seizoen #pecADO

Door de zege blijft PEC in het spoor van Feyenoord en AZ. Die ploegen hebben een punt meer. ADO blijft in de onderste regionen.

Twitter avatar PECZwolle PEC Zwolle Rienstra tegenover @RonaldvdGeer65 van de NOS. “Misschien staan we in de winterstop wel rond plaats zeven.” #zwoado http://t.co/jRh9u4fOiM

(ANP)