In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

Deze week met onder meer protesten in New York, geschut in Donetsk, opruimacties in Indonesie, en gedenkdiensten in Burkina Faso, Zuid-Afrika en Duitsland.
<strong>Foto van de week:</strong> Twee foto’s op dezelfde dag gemaakt, 3 December. De ene in Waechtersbach in Duitsland, de andere in Ama Buran Pattan in Kashmir. Het lijken onschuldige plaatjes van vrouwen die door het raam turen, maar het gaat telkens om toeschouwers van een begrafenisplechtigheid. De Turkse studente Tugce neergeslagen toen zij het opnam voor twee belaagde meisjes in een fastfood restaurant en Mohammed Shafi Bhat, een Indische politieagent omgekomen bij een vuurgevecht. Poetische foto’s van dames die uit het venster hangen verbergen blijkbaar vaak veel droefheid. ( Evert Hermans Fotoredactie Nrc)
REUTERS / Kai Pfaffenbach & AFP / Tauseef Mustafa
Ouagadougou, Burkina Faso. 2 december, 2014. Begrafenis van 6 mannen die omkwamen tijdens de volksopstand van 30 en 31 oktober.
Ouagadougou, Burkina Faso. Deelnemers aan een herdenkingsdienst voor de doden van de volksopstand op 30 en 31 oktober.
Reuters / Joe Penney
Boekarest, Roemenië. 1 december 2014. Nationale Feestdag.
REUTERS / Radu Sigheti
Srinagar, India. 2 december 2014. Identiteitscontrole tijdens de tweede fase van de verkiezingen in Kashmir.
AP / Dar Yasin
Sao Paulo, Brazilië. 2 December 2014. Cactus-installatie "Desert of Cantareira" door de Braziliaanse kunstenaar en activist Mundano bij de Atibainha dam, in het Cantareira reservoir, tijdens een periode van droogte in Nazare Paulista.
REUTERS / Nacho Doce
Santiago, Chili. 2 december 2014. Kunstwerk uit de expositie "El ladrillo angular" van kunstenaar 'Papas Fritas'. Het thema: corruptie en dictatuur.
REUTERS / Ivan Alvarado
Verenigde Staten. Studenten tijdens de landelijke actie "Hands up, walk out" naar aanleiding van de dood van Michael Brown op 9 augustus in Ferguson.
REUTERS / Adrees Latif
New York City, kijken naar de protestacties over de vrijspraak van een blanke agent die een Afro-Amerikaanse arrestant liet stikken in de wurggreep.
AFP / Timothy A Clary
Zuid-Afrika. Student Marcel Bosthumus, 21, laat de beeltenis van Nelson Mandela op zijn been zetten door tattoo artiest Dawid Smith. Op 5 december was het precies een jaar geleden dat Mandela overleed.
AFP / Gianluigi Guercia
Chongqing, China. 1 december 2014. Pasgetrouwd.
REUTERS / Stringer
Jakarta, Indonesië, 3 december, 2014. Vrijwilligers maken de Ciliwung rivier schoon. Meer dan 1000 soldaten en vrijwilligers ruimden de afgelopen week 80 ton afval op na overstromingen.
REUTERS / Beawiharta
Donetsk, Oekraine. 5 december 2014. Vladimir Churilov liep met zijn vrouw over straat toen ze werden getroffen door artillerievuur. Zijn vrouw is zwaargewond, hij ligt dood in de sneeuw.
REUTERS / Antonio Bronic
Suzhou, China, 29 November, 2014. Trainer Qi Defang loopt op zijn aap af om deze te trainen. In Suzhou zijn meer dan 300 circusgezelschappen.
REUTERS / William Hong
Zuid-Israël. Door een gebroken oliepijp lekt sinds 3 december veel olie het landschap in.
EPA/ISRAELI ENVIROMENTAL PROTECTION MINSTRY / HANDOUT
Buran, India. 3 december 2014. Begrafenis van Shafi Bat, die omkwam bij een aanval van Maoïstische rebellen.
AP / Dar Yasin
Krasnoyarsk, Rusland. 30 November , 2014. Leden van jachtclub "Skipper" zeilen bij een temperatuur van -18 graden Celsius.
REUTERS / Ilya Naymushin
India. Murshida van 12 ligt ziek op een berg vodden bij het hutje waar ze woont met haar moeder, die als voddenraper probeert geld bij elkaar te schrapen voor levensonderhoud.
AP / Altaf Qadri