Weer brons voor Nijhuis op WK kortebaan in Doha

Moniek Nijhuis tijdens het WK in Doha, afgelopen donderdag. Foto ANP/EPA/Ali Haider

Moniek Nijhuis heeft weer brons gehaald op de WK zwemmen in de Qatarese hoofdstad Doha. Op de 100 meter schoolslag tikte ze als derde aan.

Nijhuis deed dat in een tijd van 1.04,03 minuten. Alleen de Jamaicaanse Alia Atkinson (goud) en de Litouwse Ruta Meiluyte (zilver) waren sneller. Het is de tweede bronzen medaille voor Nijhuis: op de 50 meter schoolslag werd zij donderdag ook al derde.

Ranomi Kromowidjojo heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag. De olympisch kampioene was met een tijd van 23,43 seconden de snelste. Inge Dekker kwalificeerde zich met een tijd van 24,08 ook voor de finale van morgen.

Gisteren deden de Nederlandse dames goede zaken op de WK. Er werden vijf medailles gewonnen, waaronder een gouden plak voor Femke Heemskerk op de 100 meter vrije slag.

    • Philippus Zandstra