Weer

Na een reeks grijze en kille decemberdagen is er vandaag eindelijk weer ruimte voor de zon. Aan de kust kan nog wel een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Gisteren kwam met een zuid- tot zuidwestenwind al zachtere lucht ons land binnen, vandaag wordt het met een veelal matige westelijke wind nog een paar graden warmer. In de Limburgse heuvels blijft het kwik steken bij een graad of 5 terwijl de temperatuur in het Waddengebied lokaal oploopt naar 10 graden.

Vannacht trekken vanuit het westen steeds meer wolken Nederland binnen. In het binnenland kan het kwik tijdens opklaringen nog dalen tot rond het vriespunt. Morgen komt in het oosten eerst een waterig zonnetje, maar vanuit het westen neemt de bewolking snel toe. Aan het eind van de ochtend gaat het in de westelijke kustprovincies regenen. Deze regen breidt zich in de middag uit naar het midden van het land en bereikt in de avond de oostgrens. De zuid- tot zuidwestenwind trekt flink aan en wordt zelfs hard, kracht 7, langs de kust. Opnieuw wordt het 5 tot 10 graden, van zuidoost naar noordwest.