Opnieuw vechtpartij asielzoekerscentrum Budel

Na een grote vechtpartij vorige maand in een asielzoekerscentrum in Overloon verrichtte de politie meerdere aanhoudingen. Tijdens de ruzie waren tientallen mensen met elkaar op de vuist gegaan.
Na een grote vechtpartij vorige maand in een asielzoekerscentrum in Overloon verrichtte de politie meerdere aanhoudingen. Tijdens de ruzie waren tientallen mensen met elkaar op de vuist gegaan. ANP

Bij een vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Budel-Cranendonck is een 17-jarige bewoner zwaargewond geraakt. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige bewoner is aangehouden. Dat meldt de politie.

Vorige maand was er ook een vechtpartij in het nabijgelegen asielzoekerscentrum Budel-Dorplein. De politie werd ingeschakeld toen een ruzie tussen twee bewoners dreigde te escaleren.

Kort daarvoor ging het mis in het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Overloon. Bij een vechtpartij gingen tientallen bewoners van diverse nationaliteiten elkaar te lijf, onder meer met stokken en ijzeren pijpen. Vijftien mensen raakten gewond. De politie hield drie mensen aan. (ANP)