Nederlands vrachtschip redt bijna 400 bootvluchtelingen bij Italië

Een Nederlands koopvaardijschip heeft gisteravond 320 bootvluchtelingen gered uit de zee tussen Griekenland en Italië. De bemanning had het schip in een reddingsbootje verlaten en de opvarenden aan hun lot overgelaten.

Een Nederlands koopvaardijschip heeft gisteravond 393 bootvluchtelingen gered uit de zee tussen Griekenland en Italië. De bemanning had het schip in een reddingsbootje verlaten en de opvarenden aan hun lot overgelaten.

Dat bevestigt de reder van het schip tegenover de NOS. De Erasmusgracht is reeds aangemeerd in de haven van Catania, op Sicilië. Het vrachtschip voer van het Turkse Izmir naar Polen.

De boot met Syrische vluchtelingen werd 300 kilometer ten zuiden van de hak van Italië in de Ionische Zee aangetroffen. Daar dobberde zij al twee dagen rond met een defecte aandrijving. Hoe lang het schip al op zee was is niet bekend. Wel was er een gebrek aan water. Sommige opvarenden vertoonden uitdrogingsverschijnselen omdat ze zeewater hadden gedronken.

Politieagenten waren eerder al aan boord gegaan om met de vluchtelingen te praten. Aanvankelijk leek het te gaan om 320 vluchtelingen, maar toen de vluchtelingen het schip verlieten, bleken het er 393 te zijn.

    • Philippus Zandstra