NTR Podium

None

De Nederlandse componist Martijn Padding schreef in opdracht van De Nationale Opera en het Holland Festival zijn eerste grote opera: Laika. Het verhaal draait om Robbert, een gevierd televisiepresentator, die de oppervlakkigheid van het wereldje waarin hij zich beweegt meer dan zat is. Als zijn moeder hem herinnert aan zijn jongensdroom van een leven tussen de sterren, neemt hij contact op met kosmonaut Yuri Gagarin en het hondje Laika, die nog steeds door de ruimte zweven. Robbert besluit zich bij hen te voegen in het heelal en dit aardse bestaan te verruilen voor de eeuwigheid.

Het libretto werd geschreven door P.F. Thomése, voor de regie werd de videokunstenaar Aernout Mik gevraagd en Laika wordt gezongen door een geheel Nederlandse cast. In NTR Podium zijn fragmenten uit de opera te zien die ingeleid worden door de componist.

NPO 2, 13.00-14.05u.