Kerst komt eraan: hier is alvast de remix van Home Alone

Scene uit Home Alone 2: Lost in New York (1992) . Foto: 20th Century Fox

En dat was de Sint. Door naar het volgende familiefeest: Kerst. Dat betekent bomen, grote schranspartijen en natuurlijk Home Alone op tv. De soundtrack van deze klassieke kerstkomedie is nu verbouwd tot een funky remix.

We kennen het verhaal: een groot gezin reist met Kerst naar het andere deel van de familie in de VS. In de chaos die dat met zich meebrengt wordt het 10-jarige knulletje Kevin vergeten. De aanvankelijke euforie dat hij het rijk ein-de-lijk voor zichzelf heeft is al snel voorbij zodra twee inbrekers het op de inboedel hebben voorzien.

Wat die twee niet weten: Kevin blijkt verbazingwekkend veel kennis van guerrillatactieken te hebben.

Pizza Underground

De soundtrack van John Williams is al net zo klassiek geworden als de film. Peter Fernandes, onder zijn artiestennaam bekend als Sam’s Never Played The Bass, heeft daar nu een remix van gemaakt. Funky, en gelardeerd met de beste quotes uit de film:

Overigens, die Kevin maakt tegenwoordig ook muziek. Songs van The Velvet Underground, maar dan met teksten over pizza’s:

Mocht dat niet gezellig genoeg zijn, hier nog de originele soundtrack van John Williams:

    • Philippus Zandstra