Inmiddels ziet Victor ‘Houdini’ Muller ze vliegen

Typische transfers of bonje in de boardroom, gesuikerde bonussen of verbroken beloftes? De jongste avonturen in de nieuwe firma.

Zou ondernemer Victor Muller ergens aan de andere kant van de oceaan een fabriek hebben waar hij geldschieters van de lopende band laat rollen? Die vervolgens geld in zijn plannen steken?

Afgelopen week was het weer zo ver. De sportwagenfabrikant Spyker uit Zeewolde, met topman Victor Muller, vroeg surseance van betaling aan omdat het de rekeningen niet meer kan betalen.

Waar dat voor veel bedrijven vaak het begin van het eind is, ziet de 55-jarige Victor ‘Houdini’ Muller de surseance weer als een ‘kans’ en ‘uitdaging’.

Sterker nog, hij heeft weer ergens geldschieters gevonden, met wie een mooie, winstgevende toekomst binnen handbereik is. Deze financiers willen op korte termijn geld in het bedrijf steken zodat Muller alle achterstallige rekeningen kan betalen.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Muller nóg een fusiepartner gevonden. Dit keer ziet Muller de toekomst van zijn sportwagenmerk ‘vliegen’. In een verklaring schrijft de rasoptimist dat het bedrijf de afgelopen maanden hard gewerkt heeft aan de fusie met een Amerikaanse producent van elektrische vliegtuigjes. Hij noemt geen naam van de fusiepartner, maar hij ziet geweldige kansen om de „duurzame technologie” van dit bedrijf ook in de sportwagens van Spyker te verwerken, in de toekomst.

    • Tom Kreling