Groot bij Midtjylland

None

Eigenlijk is het een kwestie van ruilen: wij leren Deense jongens het voetenwerk, de Denen leren onze vrouwen het handenwerk. Vandaar dat Nycke Groot al acht jaar in Jutland woont, waar ze het jarenlang alleen moest rooien en een opleiding volgde tot børnehave-leerkracht. Voorlopig moeten de kleuters geduld hebben, want als ze hun blonde reuzenjuf willen zien, moeten ze een kaartje kopen voor de zaal waar Groot voltijds doorheen zweeft: die van FC Midtjylland. Een club die trouwens, in tegenstelling tot Ajax met al zijn dribbelende Deentjes, wél de halve finale van de Champions League haalt.

Groot is ook een van de belangrijkste troeven van het Nederlands team op het Europees kampioenschap in het Kroatische Varazdin dat begint tegen de Duitsers. Het team is onder het motto One team, One dream en met het oog op de Olympische Spelen van Rio flink verjongd. De tegenstanders heten Woltering, Müller, Naidzinavicius, Steinbach, Althaus en Geschke en dat klinkt toch, hoe zullen we het zeggen, niet heel beweeglijk. Daar wervelen we lekker overheen.

    • Arjen Fortuin